KOÇ-KAM ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) işbirliğiyle Türkiye’de uygulanacak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Programı” kapsamında 2013 yılında önemli bir işbirliği antlaşması imzalandı. UNESCO Cinsiyet Eşitliği Birimi ve KOÇ-KAM, ortak bir çalışma yürüterek uygulanabilir bir eğitim programı içeriği hazırladı. İş dünyasının üst düzey yönetim kademelerinde ve çeşitli özel sektör kuruluşlarının genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını hedefleyen bu eğitim Koç Holding’de uygulandı.
2011 UNESCO Paris Direktörlüğü Toplumsal Cinsiyet Bölümü Direktörü Sn. Gülser Corat ile tanışma toplantısı yapıldı.
2013 Haziran ayı içerisinde, UNESCO Paris Genel Direktörlüğünde şirketlere eğitim vermek konusunda Koç Üniversitesi, KOÇ-KAM ve UNESCO arasında işbirliği protokolü imzalandı.
2013 Ekim ayı içerisinde, eğitimin ‘Managing with Gender Equality’ başlıklı tanıtım sunumu ve toplantısı Koç Üniversitesi Koordinasyon Komitesi, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktör ve yöneticileri, KOÇ-KAM Yönetim Kurulu ve UNESCO Toplumsal Cinsiyet Bölümü Direktörünün katılımıyla gerçekleştirildi.
19 Mart 2015 tarihinde Koç Holding’de gerçekleşen ‘ Koç Topluluğu İş’te Eşitlik Alt Çalışma Grupları Öneri Geliştirme Toplantısı’, Koç Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İlişkiler üst ve orta düzey çalışanların katıldığı toplantıya KOÇ-KAM Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Şimga, KOÇ-KAM Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi Dr. Zeynep Gülru Göker ve KOÇ-KAM Koordinatörü Dilara Arısoy tarafından danışmanlık verildi.
15 Nisan 2015 tarihinde Koç Holding’de gerçekleşen ‘ Koç Topluluğu İş’te Eşitlik Alt Çalışma Grupları Öneri Geliştirme Toplantısı’, Koç Topluluğu İnsan Kaynakları ve Kurumsal İlişkiler ekipleri ile CEO tarafından atanan üst düzey yöneticilerden oluşan Çalışma Gruplarının katıldığı toplantıya KOÇ-KAM Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Şimga, KOÇ-KAM Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi Dr. Zeynep Gülru Göker ve KOÇ-KAM Koordinatörü Dilara Arısoy tarafından danışmanlık verildi.
28 Mayıs 2015 tarihinde Koç Holding’de gerçekleşen ‘ Koç Topluluğu İş’te Eşitlik Alt Çalışma Grupları Öneri Geliştirme Toplantısı’, CEO tarafından atanan üst düzey yöneticilerin katıldığı toplantıya KOÇ-KAM Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Şimga tarafından seminer verildi.
27 Nisan 2015 tarihinde Koç Holding’de gerçekleşen ‘Koç’ta İşte Eşitlik ve Ülkem İçin Yeni Dönem Lansmanında Koç Topluluğu üst düzey yöneticilerine KOÇ-KAM Yönetim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, Doç Dr. Hülya Şimga ve UNESCO Paris Genel Sekreterliği Toplumsal Cinsiyet Bölümü Direktörü Saniye Gülser Corat tarafından yarım günlük bir eğitim verildi.
1-3-4 Haziran 2015 tarihlerinde, KOÇ-KAM & UNESCO işbirliğinde gerçekleşecek bir sonraki eğitimde ‘kolaylaştırıcı’ olarak görev alacak, Koç Üniversitesi yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan 14 kişilik bir ekibe, Prof. Dr. Gülser Fişek ve AÇEV’in ortaklaşa oluşturduğu içerik ve uygulama ön-eğitimi verildi.
10-16 Haziran 2015: Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO ve Koç Üniversitesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi KOÇ-KAM’ın birlikte hazırladığı “İşyerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” 10 Haziran 2015’te Koç Holding’de başladı. 16 Haziran’a kadar Koç Holding’e bağlı farklı sektörleri temsil eden firmalardan 200 civarında orta düzey yöneticinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde, özel sektörde kadın yönetici sayısının arttırılması ve kadınların güçlendirilmesinin eşitlik, insan hakları, ekonomik ve insani gelişime yapacağı olumlu katkılar vurgulandı. Eğitime katılan Koç Topluluğu şirketleri temsilcilerinin kendi şirketlerinde toplumsal cinsiyet eşitliği yönünde somut adımlar atması teşvik edildi. UNESCO’nun KOÇ-KAM ile birlikte yürüttüğü bu eğitim UNESCO’nun özel sektörde kadın liderliğini teşvik eden ilk eğitim programı olması özelliğini de taşıyor. KOÇ-KAM Yönetim Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Doç. Dr. Hülya Şimga, Dr. Zeynep Gülru Göker ve UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bölümü Direktörü Gülser Corat’ın seminerlerinin yanı sıra, Prof. Dr. Güler Fişek ve AÇEV’in katkılarıyla gerçekleştirilen uygulamalı grup çalışmaları sonunda katılımcılara UNESCO ve KOÇ-KAM tarafından sertifikaları takdim edildi.
7 Temmuz 2015: “İş yerinde toplumsal cinsiyet eşitliği” konusunda KOÇ-KAM Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi Dr. Zeynep Gülru Göker, Koç Holding bünyesindeki iletişim ve medya iletişim birimlerinde çalışan yöneticilere yönelik bir seminer vermiştir.
11 Aralık 2015: KOÇ-KAM İşyerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi 11 Aralık tarihinde Koç Holding’de gerçekleşmiştir. KOÇ-KAM Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Şimga ile KOÇ-KAM Doktora Sonrası Araştırmacısı Dr. Zeynep Gülru Göker’in eğitim modüllerinin yer aldığı eğitimde, Koç Holding’e bağlı muhtelif şirketlerden gelen yöneticilere uygulamalı grup çalışmalarıyla işyerinde toplumsal cinsiyet eşitliği alanında bilgiler aktarılmıştır.
31 Mart 2017: KOÇ-KAM İşyerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi 31 Mart tarihinde MetLife yöneticileri için Dr. Zeynep Gülru Göker tarafından verilmiştir.