Dilek Uslu KOÇ-KAM ile ortaklaşa çalışmalar yürüten UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü’nde doktora asistanı olarak çalışmaktadır. Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamladıktan sonra, Koç Üniversitesi’nde Sosyal&Örgütsel Psikoloji bölümünde bütünleşik doktora programına girmiştir. Doktorada 3.senesinde olan Dilek Uslu, doktora araştırmasında liderlik pozisyonlarında cinsiyet ayrımını azaltmak ve kadınların liderlik vasıflarını geliştirmek üzerine odaklanmıştır. Araştırma alanları kadınların liderlik pozisyonlarında adaletli bir şekilde temsil edilmesi, kısa sosyal psikolojik müdahaleler, ve şirketlere verilen eğitimlerden maksimum verim almak için izlenmesi gereken yollar üzerinedir.
Irina Crivet, uluslararası insan hakları hukukuna uygunluk dinamikleri üzerine araştırmalarını sürdürdüğü Koç Üniversitesi Kamu Hukuku programında doktora adayıdır. 2013 yılında Constanza, Romanya’da Ovidius Üniversitesi’nde yüksek onur öğrencisi olarak kamu yönetimi alanında lisans, 2016 yılında ise Koç Üniversitesi’nde kamu hukuku alanında yüksek lisans öğrenimini tamamladı. ““Implementing the General Measures of the European Court of Human Rights Judgments: A Case Study of Moldova” başlıklı yüksek lisans tezi Prof. Başak Çalı’nın danışmanlığında yazılmıştır. Aynı zamanda Oxford Public International Law için KÜREMER bünyesinde gerçekleştirilen İnsan Hakları Raporlama projesinde raportör ve British Academy’nin fonladığı “The Effects of International Human Rights Law on Public International Law and its Sub-Branches” projesi kapsamında Newton doktora bursiyeridir. Irina Crivet, yakın zamanda Koç Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma UNESCO Kürsüsü ve KOÇ-KAM’da doktora araştırmacısı olarak seçilmiştir.
Dr. Valentina Rita Scotti 2016 yılından beri Koç Üniversitesi’nde karşılaştırmalı kamu hukuku alanında doktora sonrası araştırmacısı olarak çalışmaktadır. Doktorasını karşılaştırmalı kamu hukuku alanında İtalya, Siena Üniversitesi’nde, yüksek lisansını ise uluslararası ilişkiler alanında summa cum laude derecesiyle LUISS ‘Guido Carli’ Roma Üniversitesi’nde tamamladı. Aynı zamanda doktorası süresince araştırma görevlisi olarak çalıştığı LUISS ‘Guido Carli’ Roma Üniversitesi’nde siyaset bilimi bölümünde doktora sonrası araştırmacısı olarak görev yaptı. (2012-2016) Bu üniversitede, misafir öğretim görevlisi olarak Karşılaştırmalı Anayasa Hukuku ve Müslüman Ülkelerin Kuruluşları derslerini verdi. Jean Summer School “Parliamentary Democracy in Europe” ve Jean Monnet Winter School “The Parliaments of Europe in Democracy Promotion and Constitutional Transitions” gibi birçok İtalyan ve uluslararası eğitim programında dersler verdi.
İlayda Eskitaşcioğlu Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden (LL.B., 2016, cum laude) ve Leiden Üniversitesi Avrupa ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku İleri Araştırmalar Yüksek Lisans Programı’ndan (LL.M., 2018, cum laude) mezun oldu. Koç Üniversitesi’nde tam burslu bir doktora öğrencisi olarak öğrenimi sürdürmekte olup aynı zamanda Ankara Barosu’na kayıtlı bir avukattır. 2019 Stanford AMENDS Konferansı delegesidir, G(irls)20 2016 Pekin zirvesinde Türkiye’yi temsil etmiştir ve aktif bir G(irls)20 Elçisidir. 2016 yılında We Need to Talk (Konuşmamız Gerek) isimli, kırsal kesimdeki kadınların hijyen ürünlerine erişimi sağlamayı ve menstrüasyon konusundaki tabuları yıkmayı hedefleyen bir proje başlattı. Akademik ilgi alanları, uluslararası insan hakları hukuku, iş dünyası ve insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilir kalkınma, kadınların üreme ve cinsel hakları ve çocuk işçiliği konularıdır.
Ben Koç Üniversitesi, Sosyal ve Örgütsel Psikoloji alanında doktora adayıyım. Lisans derecemi ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde ve yüksek lisans eğitimimi Sabancı Üniversitesi’nin Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü bölümünde yaptım. Doktora çalışmamı Prof. Zeynep Aycan’ın danışmanlığında Liderlik Laboratuvarı’nda sürdürmekteyim. Araştırmalarımda, sözsüz iletişim ve liderlik arasındaki ilişkiyi disiplinlerarası bir yaklaşımla inceliyorum. Doktora çalışmamda, ilk izlenimlerden oluşturulan yargıların kadın ve erkeklere göre gösterdiği farklılıklara da odaklanmaktayım.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü doktora adayı olan Aysel Arslan, lisansını Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümünde, yüksek lisansını Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünde tamamlamıştır. Gendered Lifeways in Central Anatolia in the Neolithic and the Early Chalcolithic Periods (8500 – 5000 BC) adlı yüksek lisans tezinde insanların yerleşik hayata geçip beslenme stratejilerini değiştirmeye başladığı Neolitik dönemin başlarından hayvan ve bitkilerin evcilleştirilmesinin günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldiği Erken Kalkolitik dönemin sonuna kadar İç Anadolu’da toplumsal cinsiyet rollerinde meydana gelen değişiklikleri inceler. Tezinde insan betimlemeleriyle ölü gömme adetlerini toplumsal cinsiyet açısından inceleyerek Neolitik dönemin sonlarına doğru (yakl. MÖ 6500’lerden sonra) cinsiyet betimlemelerinde değişim olduğunu öne sürer. Doktora projesi olan Shaping Clay, Transmission of Knowledge: Division of Labor in the 7th and 6th Millennia in Western Anatolia’da prehistorik Batı Anadolu’da çanak çömlek, figürin ve çeşitli kil buluntuların üretiminde toplumsal cinsiyet ve yaşa dayalı iş bölümü olup olmadığını parmak izi analizlerini kullanarak anlamayı amaçlar. Araştırması kapsamında bu tür kil buluntul arda ele geçirilen parmak izlerini inceleyip ölçümler yaparak çocuk, yetişkin erkek ve yetişkin kadın gibi belirli yaş-cinsiyet gruplarının bu objelerin üretiminde aktif rol oynayıp oynamadığını anlamaya çalışır.
Esra Çetinkaya Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünde doktora adayı, Bağımsız Etki Değerlendirme Laboratuvarı koordinatörü ve UNESCO kürsüsü bursiyeridir. Lisans derecesini İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji bölümünden almıştır. Yüksek lisans derecesini Tilburg Üniversitesi Sosyal Psikoloji alanında kazanmıştır. Şu anda Koç Üniversitesi Sosyal, Örgütsel Psikoloji alanında Dr. Yasemin Kisbu-Sakarya’nın süpervizörlüğü altında doktora eğitimine devam etmektedir. Çetinkaya’nın araştırma programı yeterli seviyede temsil edilememiş olan kimliklerin akademik bağlamda performans üzerindeki etkisini incelemektedir. Aynı zamanda, Çetinkaya kanıt temelli müdahale yöntemlerinin (örn., kısa sosyal psikolojik müdahalelerin) çesitli geri planlardan gelen (örn., BTMM alanındaki kadın) öğrencilerin eğitim ile ilgili performanslarını (örn., genel not ortalamasını) gelistirmek üzerine de çalışmaktadır.
Pelin Kılınçarslan, Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Programı doktora adayıdır. Lisans derecesini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde, yüksek lisans derecesini Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlamıştır. Doktora esnasında Manchester Üniversitesi Siyaset Bölümünde ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Şu an üzerinde çalıştığı doktora tezinde Yunanistan ve Türkiye saha araştırmasına dayanarak hanehalkı borçluluğunu toplumsal cinsiyet ekseninde incelemektedir. Doktora araştırmasının çeşitli aşamalarında Nermin Abadan-Unat Sosyal Bilim Ödülü, TÜBİTAK Yurt Dışı Araştırma Bursu ve Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü almıştır. KOÇ-KAM işbirliğinde Koç Üniversitesi’nde yürütülen MATRA projesine eğitmen olarak dâhil olmuştur. Hâlen, Koç Üniversitesi’nde yürütülen “the New Politics of Welfare: Towards an ‘Emerging Markets’ Welfare State Regime” ERC projesinde araştırmacı olarak çalışmaktadır. Başlıca araştırma alanları feminist siyasal iktisat yazınına dayanmakta olup toplumsal yeniden üretim, borçluluk, öznellik biçimleri ve gündelik hayatın finansallaşması gibi konularla ilgilenmektedir.
Nazlı Kazanoğlu, KOÇ-KAM ile ortaklaşa çalışmalar yürüten UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmaktadır. Lisans derecesini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümü, yüksek lisans derecesini ise Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde tamamlamıştır. 2018 yılında Ulster Universitesi’nde ‘The Politics of Europeanisation Patterns of Work and Family Life Reconciliation Policies: Germany and Türkiye’ başlıklı tezi ile doktora derecesini almıştır. Yüksek lisans esnasında UC Berkeley Üniversitesi’nde, doktora esnasında ise Bremen Üniversitesinde ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Doktora araştırmasının çeşitli aşamalarında Santander Mobiility Awards, UACES Travel Support ödüllerini almıştır. Başlıca araştırma alanları Avrupalılaşma Teorisi, Yeni Kuramsallaşma Teorisi, Kadın İstihdamı, Sivil Toplum, Feminist Hareket, Sosyal Politika, İstihdam politikaları ve İş ve Aile Yaşamını Uzlaştırma Politikalarıdır.
Bengü Kurtege Sefer Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma UNESCO Kürsüsü’nde ve KOÇ-KAM’da doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmaktadır. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde ve yüksek lisans öğrenimini çocuk suçluluğu alanında Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde tamamlamıştır. 2018 yılında the State University of New York, Binghamton Sosyoloji Bölümü’nden doktora derecesini almıştır. Tezinde Türkiye’de 1960’lı yıllarda iki Ege köyünde yaşanan tarımsal dönüşüm süreçlerinin topraksız kadınlar üzerindeki etkilerini ve toprak işgalleriyle siyasi seferberliklerini cinsiyet ve sınıf perspektifinden değerlendirmiştir. Araştırma alanları eleştirel tarım çalışmaları, kalkınma ve kırsal kadın, emek tarihi ve köylü hareketleridir.
Gizem Türkarslan Koç Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi dalında doktora adayıdır. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezundur ve University College London'dan master derecesi bulunmaktadır. Doktora araştırması Tunus ve Türkiye'deki kadın hareketinin yurttaşlık rejimlerine olan etkisi üzerinedir. Tunus ve Türkiye'deki saha çalışmasını KOÇ-KAM üzerinden aldığı fonla gerçekleştirmiştir. Ek olarak, KOÇ-KAM ve Matra Sosyal Transformasyon programı dahilinde liderlik ve kadın temalı projesinde eğitici olarak görev almıştır. Genel olarak araştırma alanları Ortadoğu ve toplumsal cinsiyet, yurttaşlık çalışmaları ve kadın hareketi üzerine yoğunlaşmaktadır. Çalışmaları Nermin Abadan Unat Sosyal Bilimler Proje yarışması ve Dicle Koğacıoğlu makale yarışmasında ödüle layık görülmüştür.
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Dr. Cem Veziroğlu, UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü bünyesinde araştırmacı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans derecesini Oxford Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Doktora çalışmasını İstanbul Üniversitesi’nde şirketler hukuku alanında gerçekleştiren Veziroğlu’nun “ Anonim Ortaklıklar Hukukunda Esas Sözleşme Özgürlüğü ve Sınırları ” başlıklı doktora tezi 2021 yılında yayımlanmıştır. Avrupa Birliği ve British Council tarafından finanse edilen uluslararası projelerde araştırmacı olarak yer almış; bu çerçevede sosyal girişimcilik konusunda yayımlanan raporlara ortak yazar olarak katkıda bulunmuştur. Araştırma alanları arasında sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin şirketler hukuku, bankacılık ve sermaye piyasası hukuku üzerindeki etkileri; sürdürülebilir şirket modelleri ve finansman araçlarının tasarımı; çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) bulunmaktadır.
Ayşe Alnıaçık KOÇ-KAM’da doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmaktadır. Ayşe, Pittsburgh Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladığı doktora araştırmasında toplumsal cinsiyete dayalı şiddet politikaları ve feminist mobilizasyon üzerine odaklandı. Ayşe’nin doktora çalışmaları Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Yabancı Öğrenci Bursu, Pittsburgh Üniversitesi Sosyal Bilimler Doktora Tezi Bursu ve Andrew Mellon Doktora Öncesi Bursu tarafından desteklendi. Ayşe, doktora eğitimi sırasında Emek Çalışmaları Topluluğu’nda gönüllü araştırmacı olarak Türkiye işçi hareketleri üzerine verileri derledi ve raporlar yazdı. Ayrıca Washington merkezli International Center for Research on Women tarafından yürütülen araştırma projesinde danışman olarak çalışarak, Türkiye’deki bakım politikaları ve işyeri uygulamaları üzerine bir saha çalışması yürüttü. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yüksek lisans eğitimi sırasında Koç Üniversitesi Sosyal Politika Merkezi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ayşe, sosyal politikalar, kadın istihdamı, mesleki eğitim ve hanehalkı geçim stratejileri konularında araştırma projelerine katkıda bulundu. Bazı makaleleri Violence Against Women, Social Politics, Gender and Education, ve New Perspectives on Turkey gibi dergilerde yayınlandı.